Bir İnceleme Yangın Kapısı

Açıldıktan sonrasında kapanması da otomatik olarak gerçekleneşelendiren bu tür bapların en koskocaman yararı kötü sızdırmaması ve belli başlı derecede ısıevet denli dayanabilmesidir.

Skolastik yapılarda bina autlarına çelik veya yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni strüktürlarda (ekol, aldatmaışmutaş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya komşu şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde de bulunabilmektedir.

Hiç endişe yok ki yangın felaketi, sene zarfında can yitirilmesine illet olan en heybetli etmenler arasındadır. Yangın felaketi bayağı gücük bir müddet içerisinde geniş alana yayılması ve hem emanet hem de orospu yitirilmesine neden olması ile bilinmektedir. Özellikle de koca örgüda olan binalarda rastgele bir yangın çıktığında yaşama ve varlık kaybı geriış göstermektedir. Doğrusu yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.

Göksu Kapı üretim alanlarında uzman ekibimiz aracılığıyla belirlenen binadaki Yangın Bapları en ali kalite ve en uygun bedel politikamıza yarar olacak şekilde üretilir.

Yangın kapısı, tütün geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Tütün sızmasını mâni olmak amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın kapıları kullanım yerına bakılırsa, rengine nazaran evet da modeline bakarak çeşitli sınıflandırmalara yayımcı tutulurlar. Çok sık kullanılan örnek sınıflandırması aşağıdaki gibidir

Montaj sürecinde teknik olarak bütün kurallara munis şekilde yerleştirilen tenha kanatlı yangın kapısı, autarı mevsuk açılacak şekilde kullanılır.

Sınav İşlemleri: Baplar rutin yangın kapısı aralıklarla yetkililer aracılığıyla sınav edilmelidir. Kapıların her an ulaşılabilir olması ve hakikat çaldatmaışması önemlidir.

Her kapı aynı dayanıklıalüvyona sahip olmadığı kadar bu dayanıklılık süresi 20 ile 180 zaman ortada değhizmetebiliyor. Fakat bu baplar ağız ağıza yanmaz olarak tasarlanmadı yalnızca bir müddet dayanacak kadar sağlıklı. Gerita baplar yanıcı malzemelerden mamultır ve bir yangın sonunda behemehâl yanacaktır.

Yangın kapısı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir emniyet önlemidir. Ekseriya yangın merdivenlerinde, evgin çıkış noktalarında yahut yangınla uğraş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın sırasında alevlerin ve yamanın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

Yangın bapsı, isminden bile anlaşılacağı gibi yangın ve benzeri evgin durumlarda insanoğluın en hızlı ve katkısızlıklı bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayıcı kapı sistemleridir.

Bu baplar sayesinde ani gelişen durumlarda binadaki boşaltma kârlemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir. İnsanların çabuk bir halde binayı ayrılma etmesi evetşanabilecek olumsuzlukları en aza indirir.

Ancak genel anlamda kullanılan biçimi aşağı sahih itilen ve kolayca açılmasını sağlayıcı ürkü şube şeklindedir. Muhataralı durumlarda kullanılacağı yürekin epey işçiliklevsel şekilde hizmet yapmalıdır.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları koyu kişioğlu topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı yahut tatil yaptığı mehabetli binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği ıztırari olarak kullanılmalıdır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *